[Running] Zevenheuvelenloop preps!

Hij staat bekend als één van de mooiste routes van Nederland: de Zevenheuvelenloop. Net als vorig jaar loop ik deze wedstrijd aankomende zondag. Benieuwd naar mijn voorbereidingen?

Met de Zevenheuvelenloop heb ik een speciale band. Vijf en zes jaar geleden, toen ik nog niet deed aan hardlopen (ik vond het toen helemaal niks haha, dat kan ik me nu niet meer voorstellen) werkte ik tijdens de loop als vrijwilliger. De loop begint en eindigt in Nijmegen en gaat langs veel mooie boerderijen, landschappen en uiteraard over de heuvels. Een run in je hometown is altijd relaxed omdat je niet idioot vroeg weg moet met de trein en daarna je snel warm kan aankleden en geen gedoe hebt met kluisjes en douches. Tijdens de loop zijn er trouwens geen 7 heuvels, maar 4. Waarom de loop dan toch zo heet? Een groot gedeelte gaat over de Zevenheuvelenweg, dus ik vermoed dat het daar iets mee te maken heeft ;)

Vorig jaar

Vorig jaar liep ik hem voor het eerst, samen met mijn moeder. Toen dachten we dat we hem in 1 uur en 25 minuten gingen lopen. Uiteindelijk bleken we veel sneller: 1:21:07 was mijn eindtijd en daar was ik superblij mee. Maar toch had ik ook het gevoel dat het nóg beter kon. Ik was namelijk heel rustig gestart, rond de 5’48 per km. De laatste drie kilometer kon ik nog superveel versnellen. Totaal anders dan de Halve marathon, waar ik er niet eens meer een kleine eindsprint uit kon persen.

zevenheuvelen2013

Daarom ligt mijn doel van dit jaar een stuk sneller: ik wil uitkomen rond de 1:15, oftewel precies 5 minuten per kilometer. Behoorlijk snel, zeker als je die heuvels meetelt!

Training

Zevenheuvelenlooptraining

De afgelopen tijd heb ik weinig getraind met heuvels. Mijn grote doel was de halve marathon en daarna zou ik wel verder zien. Desondanks denk ik dat ik er klaar voor ben. Na de halve marathon heb ik nog 6x getraind en aankomende week ga ik ook nog 2x trainen. Ik liep een langzame 10 kilometer als herstel van de halve marathon. Daarna liep ik een snelle 6 km en 10 km. Vorig weekend liep ik nog een interval training. Het ging lekker en het ziet er ook nog eens goed uit op de Nike-app (middelste plaatje). De trainingen daarna ging helaas een stuk langzamer, maar afgelopen woensdag was ik dan wel weer erg snel met 4’58 gemiddeld over 13,5 km. Ik hoef het maar 1,5 kilometer langer vol te houden om mijn streeftijd te halen.

Kortom, het wordt spannend, maar het is zeker haalbaar. Ik verheug me nu al ontzettend op de leuke route, het battelen tegen de heuvels en de warme chocolademelk achteraf. Ga jij hem ook lopen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s