[Running] Back on track?!

Hardlopen. Ik HOU er van. En toch lukte het me de afgelopen vier maanden nauwelijks om rondjes te trainen. Redenen genoeg: het was heet, ik was moe, ik kende de stad en dus de route niet en met stip op nummer 1: als je reist heb je vaak één miljoen andere dingen te doen.

Iedere keer wanneer ik wel mijn schoenen aantrok vond ik het toch lekker om een rondje te gaan, maar die keren waren veel te weinig. In 5 weken Nieuw-Zeeland liep ik slechts 2 kleine rondjes. In 3 maanden Australië waren dat er rond de 6. Zeker aan het einde werd het gewoon echt te tropisch voor mij om lekker hard te lopen en lag ik liever in het zonnetje te chillen. Eén rondje staat me nog goed bij: in Byron Bay liep ik vanaf mijn hostel naar de vuurtoren en terug. Een rondje van slechts 8 kilometer, maar met honderden traptreden en een lekker temperatuurtje van rond de 30 graden (zelfs al om 08:00 ’s ochtends) de zwaarste run die ik ooit heb gedaan. Sommige stukken kon ik écht niet meer hardlopen en moest ik even gewoon lopen om m’n verzuurde beentjes wat rust te geven. Na afloop stroomde het zweet over m’n hoofd. Charming!

IMG_20150327_090938

(de mooie omgeving maakte natuurlijk ALLES goed)

Maar goed, nu ik weer terug ben in Nederland en het zonnetje ook hier voorzichtig weer begint te schijnen heb ik wel weer zin om de draad weer op te pakken.

The goals

En die draad weer oppakken werkt voor mij het beste als ik weer een nieuw doel heb. In dit geval heb ik zelfs twee doelen voor ogen.

1) de halve marathon van Eindhoven

Eigenlijk had ik, na de halve marathon van Amsterdam afgelopen jaar, al besloten dat ik volgend jaar (2015 dus) zeker weer een halve marathon wilde lopen. Hoewel ik het heel tof vond in Amsterdam, vond ik het wel jammer dat een groot gedeelte van de route langs het bedrijventerrein ging en dat er voor mijn gevoel niet zo veel mensen langs de kant staan. Noem me verwend, maar door het aanmoedigen van mijn beide ouders tijdens de Rotterdam Marathon, ben ik gewend aan veel mensen aan aanmoedigingen. Aangezien ik op de IG van veel meiden las dat er Eindhoven meer sfeer is, lijkt het me tof om die te lopen.

2) een p.r. op de 10k

De laatste keer dat ik een 10kilometer wedstrijd liep is in 2013 (!!). Toen kwam ik met een tijd van 53:36 over de finish van de Marikenloop in mijn eigen Nijmegen. Voordat ik op reis ging, kon ik die tijd makkelijk verbeteren en liep ik in trainingsrondjes al onder de 50 minuten. Ik wil dus heel graag meedoen met een wedstrijd waar ik een nieuw pr neer kan zetten. Nu ben ik er nog niet uit welke wedstrijd het gaat worden, maar stiekem voel ik er wel wat voor een wat kleinere race op te zoeken. Tuurlijk, al die grote evenementen zijn leuk, maar niet echt bevorderlijk voor je tijd. Ik weet nog goed dat Susan en ik de eerste 3-4 km van de halve in Amsterdam alleen maar aan het slalommen waren.

Ik heb in ieder geval zin om mezelf weer uit te dagen en wedstrijdjes te gaan lopen. Nu alleen niet te snel van start gaan zodat ik niet binnen een week met een blessure zit. Afgelopen woensdag was het rennen bijna een martelgang en liep ik met heeel veel moeite 7km in 5:10 gemiddeld. Helemaal gesloopt kwam ik thuis. Gisteren wilde ik daarom maar een klein rondje doen, op rustig tempo.  Zonnetje, niet te koud en niet te warm. Heerlijk! het perfecte weer om hard te lopen. Uiteindelijk werd dat bijna 9 kilometer met een prima 5:19 gemiddeld: back on track!

xoxo

Selina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s